Delmoment 9: Mindre landsväg – Godkänd!

Delmoment 9 avklarat och delmoment 10 påbörjas nästa gång vi ska övningsköra med elbilen. Jag är helt överlycklig att jag klarar av balansen i körningen sidledes mer. MenChrister sitter i Elbilen på landsväg jag vet att jag behöver jobba med att balansera gasen lite bättre. Men det går framåt i kunskapen av hur man kan göra. Jag är mycket glad över att jag har en sådan erfarenhet. Tack och lov att jag har en viss trafikvana i och med att jag kör moped också. Så känner jag mer trygghet i körningen som ska komma skall. Men än en gång betoning att det är helt annorlunda att köra bil än att köra moped, men trafikreglerna är nästan eller är detsamma som vilket fordon du än kör.

Energiförbrukning e-carAtt köra kring Sibbarps bokskogar och dess kurviga vägar är helt underbart. Mer jag körde där, så kände jag mer och mer frihet i att bara vara i körningen. Mer jag vågar att gasa i och ur exempel en kurva än att bromsa gör det mer att mitt självförtroende och självkänsla växer flera meter. Jag upptäcker mer och mer hur man ska placera sig och hur man ska köra. Exempel blev jag osäker vid en vänstersväng att jag höll så hög hastighet. Jag ställde frågan och Lennart gav en stor tumme upp om att det var rätt gjort. Så min osäkerhet gnager ändå, men den försvinner ju mer jag kör bil att jag vågar. Jag kan säga så att min självkänsla har växt enormt sedan jag satte mig bakom ratten. Jag vågar mer även i mitt övriga liv.

Under övningen sa Lennart att vi skulle öva på panikinbromsning eller mycket hård inbromsning genom att bokstavligt talat ”sparka på bollen”-inbromsning. Helt underbart att lära sig.    På samma sätt fick jag öva mig det på moped, men då på en övningsbana och givetvis mycket lägre elbil på landsväghastighet. Jag tyckte det var både roligt och lärorikt.

Man glömmer fort att naturen i Sverige är vacker och man åker gärna utomlands för att utforska nyare terräng. Bara att åka i och kring Falkenbergs omnejd, så upptäcker jag saker där jag varit tidigare, men med andra ögon. Jag har idéer kring fotograferingstillfällen, då jag även gillar att fotograferar mycket. Mysig körning!

elbilen på landsvägNästa gång som jag skrev ska jag köra mer i stadstrafik och  jag har redan börjat på lite med denna övning, men nu är det lite mer på allvar. Så välkommen att läsa mer framöver.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>