Manövreringar och säkerhetskontroll

Idag har vi provat på manövreringar och parkera på ICA Skrea strand. Samt känna på en del backning och manövrering på exempel en parkeringsplats i stil med ICA Skrea Strand. Delar av den kunskapen som jag hade när jag var omkring 20 år försvunnit lite, men i och med att man kört bil-spel och lite annat så har man principen kvar i tanken om hur en bil eller annat fordon beter sig. Alltså man får nästan tänka tvärtom när man backar vs när man kör framåt.

Vi gjorde lite säkerhetskontroll idag med ljuset och kolla vilka ljus man har och så vidare och hur man kollar blinkers vs lampor, så som varseljus, halvljus och hel och dimljus. Lennart lär mig säkerhetskontrollen i små etapper och det är ganska bra för mig, men jag känner mig inombords – Jag vill lära mig mer, jag vill veta mer, men samtidigt känner jag att jag får hålla i bromsen lite och ta saker i små etapper.

Vi hade tänkt köra lite landsvägskörning idag, men eftersom bilen bara kunde rulla i 5 mil lite drygt på laddningen, så fick Lennart tänka om hur vi skulle lägga fram dagens körning. Det gick bra och vid slutet av körningen, så blev jag faktiskt lite rädd vid rondellen vid Söderbron. Bromsade in för hårt och snabbt och fick stopp på bilen för snabbt. Inte så bra när man har dålig koll bakåt. Dock känner jag att det går sakta men mycket säkert framåt. Men jag börjar lära mig begränsningarna, både bilen och framförallt mina egna. Det är ju därför man går på en trafikskola.

Nästa gång så tror jag det är tid för mer landsvägskörning och annan övning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>